Agenda

GEPLANDE ACTIVITEITEN

INLOOPOCHTENDEN

 

Ook in 2018 gaan we door met onze inloopochtenden in De Duinpan aan de Sportlaan De Zilk en om zoveel mogelijk mensen gelegenheid te bieden ons te bezoeken organiseren we ook 2 inloopavonden. Onderaan deze pagina kunt u het overzicht van de data met de tijden vinden.

Mensen met belangstelling voor de historie van De Zilk kunnen  tijdens de inloop kennismaken met het genootschap Oud De Zilck.
Er liggen o.m. fotoboeken van De Zilk en boeken met klassenfoto’s van de H. Hartschool ter inzage. Een aantal vrijwilligers is aanwezig om uw vragen over De Zilk, de Zilker geschiedenis of over families uit De Zilk zoveel mogelijk te beantwoorden.

Genootschap Oud De Zilck heeft natuurlijk belangstelling voor foto’s en ander (beeld)materiaal dat met de geschiedenis van De Zilk te maken heeft. Bent u in het bezit hiervan dan zouden wij het zeer op prijs stellen als wij deze mogen inscannen om toe te kunnen voegen aan ons archief. Dit kan tijdens de inloopochtenden maar u kunt ook contact opnemen met het bestuur.

De geplande data voor 2018 zijn:

Woensdag 10 januari

Woensdag 14 maart, tevens avond openstelling

Woensdag 9 mei

Woensdag 12 september, tevens avond openstelling.

12 september in het teken van de genealogie! Wim Nederstigt zal aanwezig zijn met een deel van zijn verzameling bidprentjes en de boeken Hillegom, Lisse, Vogelenzang en Noordwijkerhout/De Zilk. 

Woensdag 14 november

Plaats van inloop is:

De Duinpan, Sportlaan 34 De Zilk.

Belangstellenden zijn welkom van 09.30 uur tot 12.00 uur. De avond inloop is van 19.30-21.30 uur.

 

LEZING OVER ARCHEOLOGISCHE OPGRAVINGEN

Momenteel wordt gewerkt aan een lezing over de archeologische opgravingen die gedaan zijn tijdens het bodemonderzoek bij de sportvelden door RAAP. Wij hopen u spoedig nader te kunnen informeren.